БГНЕС

иналата седмица Летисия за пореден път показа отново своите тонизирани ръце на свое официално посещение в Мадрид. Ако се чудите как кралицата на Испания се е сдобила с толкова приказно изваяни ръце, то тайната й се крие не само в нейния хранителен режим (без кафе, пица, замразена храна и алкохол), но и в това, че 50-годишната испанка прави упражнения всеки ден, включително йога и кардио. 

 
За своите ястия съпругата на крал Фелипе VI смесва средиземноморските храни с диетата на Периконе. Известно е, че кралицата следва стриктна диета и рутинни упражнения, които включват кардио тренировки и специализирана йога на Айенгар.
 
Това е форма на класическата хата йога. Известна е още с използването на помощни средства като блокчета, колани, чували, възглавници, въжета и др. Те подпомагат за по-лесното и коректно изпълнение на асаните и свеждат до минимум риска от травми. Тези помощни средства правят Айенгар йогата достъпна за всички възрастови групи.
 
Известно е, че след като стане в 7 сутринта, Летисия започва деня си със своя специален вид йога, който набляга на прецизността и на пози, задържани по-дълго от обичайното, с подравняване на тялото, като така се помага за изграждането на сила и тонизиране на всички мускули.
 
Испанската кралица, която е майката на две дъщери, често демонстрира своя класически шик, а кралските наблюдатели отдавна са забелязали, че тя си избира тоалети, които акцентират върху завидно стегнатата й фигура и особено на нейните ръце, прасци и глезени.
Кралица Летисия замени елегантните рокли с карго панталони

Кралска мода – Летисия и Рания в тоалети с флорални мотиви

Кралица Летисия изпрати своята абитуриентка
 
Тази форма на йога, която Летисия практикува, не само се смята за полезна за тези, които искат да отслабнат, но също така предлага набор от ползи за нервната система, имунната система и качеството на съня.
 
Баю Прихандито, сертифициран учител по йога, казва пред MailOnline, че въпреки че техниката на Айенгар може да не е най-популярният избор за практикуващите йога, тя има много предимства. „Физически подобрява гъвкавостта, баланса и цялостната сила на тялото“, казва специалистът.

Още за фигурата на кралица Летисия и други новини за звезди ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase