БГНЕС

Кралица Елизабет II почина на 8 септември 2022-а, на 96-годишна възраст. Тя бе на трона цели 70 години. И според биографи, има какво да научим от нейните лични дневници. По данни на The Telegraph, по-малко от година след нейната смърт, те ще бъдат показани заедно с някои от писмата ѝ.

С нелеката задача да прегледа личните документи на покойния монарх се е заел бившият лакей Пол Уайбрю. Той е бил доста близък с Елизабет Втора. Ето защо той ще вземе решение какво от тях може да бъде показано на обществеността.
 
Нейно Величество обожавала да води дневник
 
Информацията сочи, че още след като поела короната от своя баща, Лилибет, както я наричали, си направила дневник. Освен за ролята и основните си задължения като монарх, тя пишела в него и за личния си живот. Затова, ако в дневника има прекалено лични неща, те може и да не бъдат показани.
 
Не е известно колко време ще отнеме на Пол да прегледа дневника и писмата на майката на Чарлз II. Ето защо няма и точна дата за това кога нейните писания ще бъдат достъпни за обществеността. Вероятно всичко ще бъде съгласувано и с настоящия монарх, преди да стигне до медиите и последователите на британския кралски двор.
 
Частните писма на покойните монарси често биват показвани
 
Не е необичайно, че личните писма на Елизабет Втора ще видят бял свят. Така например личните дневници на кралица Виктория са публикувани онлайн. В тях тя се спира на важни житейски събития като диамантения си юбилей и сватбата ѝ с принц Албърт.
 

Дясната ръка на Елизабет Втора се мести в дом, подарен ѝ от Чарлз III

Показаха последната снимка на Елизабет Втора с правнуците

Кейт Мидълтън и едно златно правило на Елизабет Втора, което не спазва

„Днес е моят осемнадесети рожден ден! На колко години съм! И все пак колко далеч от това, което трябва да бъда. От този ден ще взема твърдото решение да уча с подновено усърдие, за да запазя своето внимание винаги добре насочено към това, за което се занимавам, и да се стремя да ставам всеки ден по-малко дребнава и по-подходяща за това, което, ако Бог пожелае, трябва да бъда някой ден“, пише Елизабет на своя рожден ден. Тогава тя все още не е кралица.
 
„Дворът и улиците бяха претъпкани, когато отидохме на бала, и тревогата на хората да видят мен, горката глупачка, беше много голяма. И трябва да кажа, че съм много трогната от това и се чувствам горда, което винаги съм правила, за моята страна и за английската нация“, пише още Елизабет.
 
Още за дневниците и писмата на Елизабет Втора, както и други новини от британскяи кралски двор, ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase