Снимка: БГНЕС
fallback

Колизеумът в Рим може да стане арена на съвременна гладиаторска битка между технологичните милиардери Илон Мъск и Марк Зукърбърг, предаде „Дейли мейл“.

Италиански правителствен служител съобщи, че преди няколко дни Италия е предложила 2000-годишната сграда като бойно поле за историческата битка в клетка между собственика на Twitter и основателя на Facebook. Твърди се, че министърът на културата се е свързал със Зукърбърг за организиране на директен сблъсък в историческата забележителност, която е едно от седемте чудеса на света.

В това, което се превърна във вайръл, Мъск се похвали в Туитър на 20 юни, че е "готов за мач в клетка", на което шефът на Мета отговори в Инстаграм: "Изпрати ми локация".

Сега технологичните магнати могат да стигнат до споразумение за мястото на сблъсъка, като TMZ Sports съобщава, че и двамата биха се радвали той да се състои в Колизеума.

Мъск добави към спекулациите тази сутрин, като написа в Туитър: "Има шанс битката да се случи в Колизеума".

TMZ съобщи, че екипът на Зукърбърг е предал съобщението на президента на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дана Уайт, чиито хора са се свързали с италианския министър.

Мъск продължи да вдига шум около битката, като цитира героя на Ръсел Кроу от култовия филм "Гладиатор", генерал Максимус, който казва на войниците си преди битка: "Това, което правим в живота си сега, отеква във вечността".

Препратките му към филми не спряха дотук, като в Туитър той публикува скеч от филма на Монти Пайтън "Животът на Брайън", показващ останките на убити гладиатори в Колизеума, с надпис "Трябва да поработя върху издръжливостта си".

51-годишният Мъск е далеч по-богатият от двамата и е по-тежък и по-висок от 39-годишния Зукърбърг, но основателят на Meta представлява сериозна заплаха заради страстта си към бразилското джиу-джицу.

Ако мястото на битката наистина се окаже амфитеатърът, за пръв път от стотици години насам на историческата арена ще бъде организирана битка.

В периода на разцвета си на стадиона с капацитет 50 000 души, редовно са се провеждали смъртоносни битки между гладиатори - сега обаче руините му могат да поберат само няколкостотин души и вместо битки на него се провеждат концерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Пенсионер

преди 10 месеца

Перфектни глупости рано сутрин за събуждане.

35

КаскетЯ

преди 10 месеца

Ау, това статия се превърна във много вайръл ве!

34

До 1

преди 10 месеца

Това за мажоретката путин е страхотетно попадение..

fallback