Снимка: БГНЕС
fallback

Само три години след отварянето си Salt Bae Burger в Манхатън затвори врати.

Нусрет Гьокче плени интернет през 2017 г., когато видео в Instagram, на което той поръсва сол върху пържоли, стана изключително популярно онлайн. Турският месар, готвач и артист бързо стана известен с прякора Salt Bae и успя да отвори международна верига от ресторанти за пържоли Nusr-Et.

Salt Bae Burger отвори врати през февруари 2020 г, само седмици преди COVID-19 да постави света в локдаун, но не и преди Gothamist да го нарече "най-лошият ресторант в Ню Йорк". По-рано този месец той най-накрая затвори вратите си, съобщи Eater.

Ресторантът се намираше в квартал Юниън Скуеър в Манхатън и беше известен с интересни елементи от менюто, включително безплатен "дамски бургер" с розови хлебчета и златен млечен шейк за 99 долара, според The Guardian.

Мястото в Ню Йорк беше вторият Salt Bae Burger, открит от Гьокче. През 2019 г. той откри първия в Дубай, съобщи NBC New York.

През април Insider разследва твърдения за дискриминация от бивши служители на ресторантите на Гьокче и разговаря с девет бивши служители, които обвиниха онлайн сензацията, че е тиранин, като го обвиниха в кражба на заплати и други нарушения.

Кристи Ройтер, адвокат, представляващ Гьокче и неговия бизнес, даде следното изявление на Insider по въпроса по това време: "Твърденията всъщност не са нищо повече от преразглеждане на стари съдебни дела, при които исковете са оспорвани и отдавна са уредени. "

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Теди

преди 10 месеца

С тия пари напоследък дето ги изкарвам само по ресторанти да ходя

11

абе

преди 10 месеца

а нещо за тризначките нема ли да напишете :)

10

Анонимен

преди 10 месеца

Повечето ресторанти затварят, преди година-две затвори някаква много ексклузивен в Париж дето сега чакаше с месеци за да ти "одерат" кожата. И оня бритиш Джереми и той фалира.

fallback