Снимка: БГНЕС

Правителството на САЩ може да откаже имигрантска виза на принц Хари. И всичко това заради прекомерната откровеност на херцога в автобиографичната му книга Spare, където той по-специално признава, че е използвал незаконни вещества като тийнейджър.

Федерален съдия гледа делото вчера, на 6 юни, каза Нийл Гардинър, директор на Центъра за свобода на Маргарет Тачър към Фондацията за наследство.
 
Аналитичният център възнамерява да провери документите, които принц Хари е подал за виза. На първо място, служителите се интересуват дали херцогът на Съсекс е посочил във въпросника, че е бил пристрастен към наркотици, макар и в миналото. Това може да бъде повод визата му за САЩ да бъде отказана.
 
Гардинър, бивш сътрудник на министър-председателя Маргарет Тачър, написа във вторник в Twitter: „Делото за имиграционните досиета на принц Хари ще бъде разгледано във Федералния съд на Вашингтон пред федерален съдия на САЩ“.
 
В същото време във Великобритания по-големият брат на Хари – принц Уилям става все по-близък с с Чарлз III на фона на споровете с принц Хари.
 
Според кралски експерт Чарлз III и най-големият му син принц Уилям са станали „много по-близки“ и продължават да укрепват връзката си.
 
Още по темата - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase