Снимка: Getty Images

 Коронацията на крал Чарлз и кралица Камила вече официално е завършена, след като се появиха и първите им портрети като монарси на Великобритания.

 След коронясването в събота, кралската двойка позира за снимките, които е чакала цял живот, направени в Бъкингамския дворец. Фотографът Хюго Бърнард е бил натоварен с отговорността да застане зад камерата и да направи историческите снимки, като преди това снима Чарлз и Камила на сватбата им през 2005 година. Очевидно Бърнард е любимец на кралското семейство, тъй като е избран отново за сватбени снимки, но този път от принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 година.
 
Преди няколко дни от Бъкингамския дворец споделиха официалните портрети на новите крал и кралица на Великобритания.
 
За самостоятелната си снимка Чарлз е в пълна кралска регалия в Тронната зала, носейки императорската държавна корона и роба, докато държи кълбото и скиптъра на суверена. За портрета той седи на един от двата тронни стола от 1902 година, които били направени за бъдещия крал Джордж V и кралица Мери за използване при коронацията на крал Едуард VII.
 
На друг портрет Камила и Чарлз позират заедно в Тронната зала на Бъкингамския дворец. Кралицата също получава собствена фотосесия, но местоположението ѝ е различно. Тя позира в Зелената стая, носейки короната на кралица Мери и нейната роба на суверена.
 
Официалните първи портрети вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase