Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Водещият на MasterChef Австралия Джок Зонфрило е починал внезапно на 46-годишна възраст в навечерието на новата серия на кулинарното шоу, се казва в изявление на австралийския телевизионен оператор Network 10.

Шотландският водещ е починал в Мелбърн в неделя без да се посочва причината за смъртта.

Зонфрило се присъедини към популярното кулинарно състезание през 2019 г. и трябваше да участва в премиерата на новата серия днес заедно с гост-съдията британски готвач Джейми Оливър.

Епизодът е изтеглен от ефир, се казва в изявлението на Network 10.

Зонфрило започва кариерата си в Обединеното кралство, като работи под ръководството на отличения със звезда "Мишлен" готвач Марко Пиер Уайт в Лондон, а след това се утвърждава в Австралия като главен готвач в ресторант 41 в Сидни. След това открива свое собствено заведение - ресторант Orana в Аделаида, който е затворен през 2000 г.

Зонфрило има съпруга - Лорън Фрид, и четири деца.

В изявление, споделено от Network 10, семейството на Зонфрило заявява, че е съкрушено от кончината му.

"Толкова много думи могат да го опишат, толкова много истории могат да бъдат разказани, но в този момент сме твърде съкрушени, за да ги изразим с думи. За тези, които са го срещнали по пътя му, станали са негови приятели или са имали късмета да бъдат негово семейство - пазете този горд шотландец в сърцата си, когато пиете следващото си уиски."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Росица Тончева

преди 1 година

Бил ли е ваксан?

51

Joe Bidet

преди 1 година

Абе иска ви се да в схвръхдоза, ама не е. Много добре знаете че е от mRNA "ваксините", че и по-лошо идва.

50

Анонимен

преди 1 година

Фазер или Мародерна? Истинското измиране още не е започнало, сега има по 1-2 подобни новини на ден, до 1 година ще има по 1000 и ще им е трудно да ги крият. Макар че им знаем мантрата - "глобалното затопляне" щеще виновно, консумацията на яйца е виновна, използването на метан е виновно, какви ли не либерастични психопатщини има още да чуваме, бедна ви е фантазията.

fallback