БГНЕС
Ан Хатауей прекарва годините си под светлината на прожекторите най-често в творения от дантела, тюл, пайети. Когато обаче е далеч от червения килим, стилната звезда, която през ноември навърши 40 години, предпочита друг вид облекло. Според списание Vogue, Ан е почитателка на капсулни колекции, които са вдъхновени от класиката (тези колекции обикновено включват малко на брой облекла, обединени от обща идея).
 
Донатела Версаче е създала именно такава колекция, която носи името Versace Icons и представлява редакция на някои основни неща от собствения гардероб на дизайнерката. Новата колекция на италианката е разработена и на база на нейния дълъг стаж в модната индустрия, както и на опита в обличането на влиятелни жени, от принцеса Даяна през Мишел Обама до Лейди Гага.
 
Донатела лично е избрала Хатауей за лице на новата си кампания, като я е облякла в изваян корсет с бюстие, стилизирани дънки, черна рокля от трико с детайли на Medusa върху презрамките, вдъхновени от колекцията пролет/лято 1996 г.
 
„Ан обича и разбира страхотните дрехи“, казва дизайнерката. Не отдавна на въпрос кои са дрехите, без които не може, Донатела отговори без колебание: „Дълги черни панталони с ботуши на платформа. За мен това е незаменима комбинация! Както и страхотно черно, добре ушито сако. То трябва да е красиво направено, идеално да ми пасва и да напомня за това кой командва! Разбира се и перфектната малка черна рокля.“
 
Донатела разкри още, че отдавна се възхищава на Ан, защото „тя е необикновен артист със силна гледна точка за кариерата си“. Версаче добавя: „Ан също така използва славата си за добро като посланик на добра воля на ООН. Тя е жена от моята кръвна група“.
Маникюрът на звездите – извънземните нокти на Ан Хатауей
 

 
Визия на деня: Ан Хатауей без грим на червения килим
 

 
Съвети за красота от Холивуд: Тайните на Ан Хатауей
 
Що се отнася до жената на Versace, която Ан въплъщава в колекцията Icons, която е достъпна на пазара от 3 април: „Тя е малко опасна“, казва дизайнерката във видеозапис зад кулисите, заснет на снимачната площадка на кампанията. „Опасна, но секси“.

Още за новата колекция на Донатела Версаче ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase