Снимка: Getty
fallback

Актьорът Игнасио Лопес Тарсо, ветеран от Златната епоха на мексиканското кино и звезда в първата мексиканска продукция, номинирана за награда "Оскар", почина на 98 години, съобщи Ройтерс.

Игнасио Лопес Тарсо изпълни водещата роля в "Макарио" (1960), фентъзи продукцията на режисьора Роберто Гавалдон, която бе номинирана за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм на 33-ите награди на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ.

Лопес бе на екран повече от седем десетилетия, снимал е в множество известни мексикански филми. За кратко бе и конгресмен.

Лопес остави незаличима следа в изкуството, каза мексиканската министърка на културата Алехандра Фраусто. Кончината му е "голяма загуба за Мексико", каза министърът на външните работи на страната Марсело Ебрард.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Пенсионер

преди 1 година

И до последно е шофирал. А от ЕК искат да изхвърлят възрастните хора от обществения живот. Дигитализацията ще ни довърши.

7

Анализатор

преди 1 година

Бил известен през 1960 година,когато са се родили хората които в момента са 63 години.Оправете се бе хора!Аз съм на 50 и не знаех,че има жив човек с такова име.

6

ПроСоТо

преди 1 година

а,и спирам да пиша,за да спреш и ти да си губиш времето да ме блокираш,та белким ти остане време да изпиеш една кола..

fallback