Getty

Принц Хари си спомня за влиянието и помощта на принцеса Даяна, която тя оказва на заразените с ХИВ по случай специална годишнина.

Преди няколко дни организацията Terrence Higgins Trust публикува писмо от херцога на Съсекс, с което той почете 40 години от създаването на една от най-големите благотворителни каузи, помагащи на заразените с ХИВ и обучаваща по темата за сексуалното здраве. Организацията е водеща във Великобритания и беше една от любимите на принцеса Даяна.
 
В писмото от принц Хари, публикувано в Twitter профила на инициативата, се казва, че всичко започва като начин за почитане на загинали близки, покосени от вируса на ХИВ, но постепенно прераства в нещо много голямо и значимо във Великобритания. Освен с подпомагане на заразените, организацията има и благотворителен фонд за сексуално здраве, който осигурява средства за образование и финансова помощ на пациентите.
 
Принц Хари допълва, че от няколко години е част от Terrence Higgins Trust, следвайки стъпките на покойната принцеса Даяна. Обяснява, че по времето, когато майка му е била жива, заразяването с ХИВ е било равносилно на смъртна присъда, но именно Даяна успява да развенчае този мит и да помогне за информираността относно болестта.
 

Кралски неволи: Хари и Меган бяха изгонени от къщата си във Великобритания

Кой лъже в историята: Кортни Кокс, принц Хари и едни вълшебни гъби

 

 

Кралски експерт: Меган Маркъл била разочарована от състоянието на Хари

„В морето от несигурност тя плуваше с емпатия, намирайки човечност във всеки около себе си и демонстрирайки силата на отношенията пред лицето на страха. Това, което майка ми не успя да види, е успехът на днешната медицина. Чувствам се ужасно горд да продължа това, което тя започна“, пише още Хари.

Oще за признанията на  принц Хари и други новини от британския кралски двор ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase