Снимка: Getty

Марк Уолбърг е един от малкото актьори, които открито признават привързаността си към религията и са склонни дори да откажат роли, които са в разрез с вярванията им.

В последното си интервю за предаването Today, актьорът каза, че пренебрежението на Холивуд към религията няма да го спре да споделя стойността на вярата. Номинираният за "Оскар" католик разкрива, че се е нуждаел от дисциплина, когато е направил професионалната крачка от музика към кино и смята, че вярата е един от най-добрите начини да постигнеш постоянство.

"Тази дисциплина ми осигури толкова много неща. Искам да споделя това с хората. Така че независимо дали става дума за фастинг, повече работа, откъсване от определени неща или просто прекарване на повече време с Бог в молитва или задълбочен размисъл, тези неща са важни", казва Уолбърг.

По думите му, вярата е всичко и му е предоставила толкова много неща. "Бог не идва да спасява светците. Той идва, за да спаси грешниците. Искаме да бъдем по-добри версии на самите себе си и чрез съсредоточаване във вярата, това може да бъде постигнато", казва още актьорът.

Според Уолбърг, нужен е баланс, когато става въпрос за комбинирането на актьорската кариера и защитаването и разпространяването на вярата.

"Не искам да го навирам в лицето на никого, но също така няма да отрека вярата си. Това е още по-голям грях. Религията не е популярна в моята индустрия, но аз не мога да се откажа от нея", казва Марк. Допълва, че за него е важно да споделя тези аспекти от живота си с хората, като им показва, че вярата не трябва да бъде използвана за разделение, а за обединение. По думите му, има много голям кръг от приятели, които изповядват различни религии, но това не им пречи да се уважават и почитат.

Марк Уолбърг се появи в студиото на Today с голям пепелен кръст върху челото, за да отбележи началото на Великия пост.

Цялата статия за Марк можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase