Getty images

Проблемите на кралското семейство на Великобритания продължават, въпреки че членовете му живеят на различни континенти. След като в Netflix излезе документалния филм на Меган и Хари, а през януари бе издадена и книгата на принца, в които се разказват повече подробности за живота на двамата в двореца, сега кралското семейство отговаря на удара.  

Говорител на херцозите на Съсекс заяви пред медиите, че те са били помолени да освободят дома си във Великобритания, за да може да бъде предоставен на друг член на семейството. Меган и Хари притежаваха къщата Frogmore в Уиндзор, като тя остана тяхна дори след преместването им в Америка. Двамата отсядаха там по време на празненствата за юбилея на кралица Елизабет II, както и при пристигането си за нейното и погребението на принц Филип. 
 
"Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да напуснат дома си Frogmore Cottage", казва говорителят. 
 
Изявлението идва на фона на твърдения, направени от таблоида Sun, че крал Чарлз III смята да отдаде къщата на брат си принц Андрю. Вторият син на кралица Елизабет, който се оттегли от публичното пространство и е с отнети кралски титли заради връзките си с Джефри Епстийн и обвиненията в изнасилване, в момента живее в много по-големия имот Royal Lodge в Уиндзор. 
 

Надмина ли Кейт Мидълтън по рейтинг Меган Маркъл?

 

 

Продължават слуховете, че Меган Маркъл е бременна

 

Чарлз III е поканил принц Хари и Меган Маркъл на коронацията, но има ли условия?

Принц Хари и Меган живееха в Frogmore от 2019 година, когато се преместиха там от Nottingham Cottage малко преди раждането на сина им Арчи. Тогава техен говорител заяви, че Уиндзор винаги е бил много ценен за Хари и той, заедно с Меган, е много благодарен, че ще може да отседне там. В Frogmore Cottage също така бяха направени и годежните снимки на двамата преди сватбата им през май 2018 година в църквата "Свети Георги". 

 

Още за новия живот на Хари и Меган В САЩ, както и други новини за кралския двор ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase