Снимка: БГНЕС
Кейт Бланшет не се шегува, когато става въпрос за устойчива мода и даване на пример по опазване на околната среда. 
 
На тазгодишните награди SAG, звездата от TAR, която беше номинирана за главна женска роля, но загуби от колежката си Мишел Йео, пристигна на червения килим със специална рокля. Бланшет се поразрови доста надълбоко в архивите си, за да извади черен дантелен дизайн на Georgio Armani Prive, който облича за трети път. 
 
Първоначално роклята се появява на червения килим на наградите "Златен глобус" през 2014 година, а четири години по-късно отново е в центъра на вниманието по време на филмовия фестивал в Кан. 
 
Роклята с изящни детайли първоначално е създадена от прозрачна материя и нежна дантела с високо деколте и къси ръкави. Най-новата версия обаче беше леко променена, отличавайки се с дантела в черен корсаж и пайети с вталена пола и ръкави, изрязани по дантелената шарка. Бланшет избра романтичен, вълнообразен дълъг боб за прическа и розов грим, за да компенсира черния цвят на роклята. 
 

Балът на губернаторите: Дженифър Лорънс с черен Dior, Кейт Бланшет в Alexander McQueen

 

 

Кейт Бланшет цъфти на червения килим във Венеция

 

 

Едно събитие, две перфектни визии – просто Кейт Бланшет!

Стилистката на актрисата, Елизабет Стюарт, публикува кадри на звездата преди наградите SAG, които включваха и снимки на роклята от предишни събития. 
 
За филмовия фестивал в Кан Бланшет не промени тоалета си по никакъв начин. Тогава обаче косата й беше леко променена, оформена с нисък кок, който разкриваше масивни висящи обеци. 
 
Още за Кейт Бланшет и нейният устойчив стил на обличане, както и други новини за мода ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase