Снимка: Getty

Звездите се събраха, за да отдадат почит на модния пионер Вивиан Уестууд този четвъртък в Лондон. Някои от най-големите имена в модната индустрия присъстваха на мемориал в памет на легендарната дизайнерка, известна като „кръстницата на пънка“, като много от присъстващите носеха дизайни именно от Уестууд.

Вивиан Уестууд почина през декември миналата година на 81-годишна възраст, заобиколена от приятели и семейство в Клафам, Южен Лондон. Тъжната новина беше споделена от семейството ѝ, като причината за смъртта все още остава неизвестна.

Кейт Мос, облечена в красива черна сатенена рокля на цветя с висока централна цепка, присъства заедно с 20-годишната си дъщеря Лила. Подобно на майка си, момичето също беше в черно, носейки вълнено палто, стегнато на кръста, черни ботуши с дебели катарами и червена кожена чанта.

Друга голяма почитателка на Уестууд, Хелена Бонам Картър, пристигна в червен костюм от две части с корсет. Тя го съчета с черни кожени обувки на платформа и малка черна кожена чанта. Колежката ѝ Ел Фанинг също присъства, облечена с черен ансамбъл, който включваше блуза тип блейзър и черна пола. Тя също така носеше черни сатенени токчета и черна шапка.

Главната редакторка на Vogue, Ана Уинтур, беше забелязана с емблематичните си черни очила, комбинирани този път с тъмносин костюм и цветно голямо колие.

Снимки на звездите от погребението, можете да видите в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase