IStockphoto
Дълга и бляскава коса е една от мечтите на много жени. Тя е напълно постижима, но на цената на много грижа и специална козметика. През последните години все повече инфлуенсъри дават пример с гривата си, която стига поне до кръста. Те рекламират най-различни продукти, но истината е, че за да постигнат тази дължина, те рядко се подстригват.
 
Колкото и да искате дълга коса, трябва да се съобразите със сухите и чупливи краища. Косъмът се основава на кератинизиран протеин, който с времето намалява. И ако пренебрегнете чупливостта, става още по-зле.

Дълга коса и редовно подстригване
 
За да поддържате дългата си коса здрава, трябва редовно да посещавате салона за красота. Това трябва да става на всеки шест до осем седмици. Ала времето между подстригванията зависи от структурата на косъма, обясняват специалисти. Ако имате по-фина коса, по-склонна към начупване, може и по-често да ходите при фризьор. Причината е, че по-дебелата коса може да издържи по-дълго без подстригване, защото се уврежда по-трудно.
 
Според Таня Абриол, колорист, грижещ се за косата на много знаменитости ако минат повече от три месеца, формата на косата се е променила и трябва подстрижка. Тя посочва пред Byrdie, че един от признаците, по които да познаете кога да отидете в салона, е заплитането на краищата.
 
Поддръжката на косата между подстригванията е много важна
 
Ако сте с прекалено дълга коса, едно леко подстригване определено ще я освежи. Но трябва да помислите и за качествена поддръжка след това.
 
Използването на топлинно защитен спрей е една от най-важните стъпки към по-здрава коса. Има и друг вариант – да си дадете почивка от топлинното оформяне с преса или маша.

6 признака, че косата ви се нуждае от подстригване

Подстригване с калиграф – новата революция в красотата

Прически лято 2022 – 5 тенденции в подстригването

 
Спането върху копринена калъфка за възглавница, сплитането на косата, когато навън е ветровито, както и използването на хидратиращи маски за коса с кокосово масло и алое вера, също ще имат положителен ефект. Някои специалисти пък препоръчват да ползвате специален филтър на вашия душ в банята. Той ще подобри текстурата на вашата коса, премахвайки вредните химикали.

Още за подстригванията на косата и други съвети за красота ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase