Getty

Според Джулиан Мур, красотата е различна величина за всеки от нас и не трябва да бъде използвана като обединяващо определение.

В интервю пред британския вестник Times, носителката на „Оскар“ сподели, че е била жертва на критики относно външния си вид по време на цялата си кариера. Тя си спомня, че човек от филмовата индустрия ѝ е казал, че трябва да изглежда по-красиво, но отговорът ѝ е бил, че не знае как да го постигне. „Очевидно нашият бизнес е място, където външността играе голяма роля, но красотата е нещо субективно“, категорична е Мур.
 
Актрисата сподели, че се е научила как да представя своята отличителна красота в различна светлина. По думите ѝ, червената ѝ коса я е карала да се чувства като аутсайдер, докато растяла.
 
„Червенокосите са 2% от световното население. Никой не иска да се чувства като малцинство, особено когато си малко дете“, казва още Мур. Сега обаче червените кичури са нещо, което кара актрисата да се гордее с корените си и да го употребява в своя полза.
 
Тъй като по кожата ѝ има множество лунички, Мур не може да стои на слънце повече от половин час, без да изгори сериозно. Именно затова слънцезащитният крем е една от задължителните стъпки в ежедневната ѝ грижа за кожата.
„Това направи огромна разлика в поддържането на здрава кожа. Но хората все още не искат да следват тази стъпка“, казва недоумяващо актрисата.
 

Петте тайни на Джулиан Мур против стареене

Джулиан Мур, Сара Полсън и Кристен Бел застават срещу расизма

Сега, когато беше избрана за новото лице на козметичната линия Hourglass, Мур е повече от развълнувана да сподели своя метод за красота и как той се променя с напредването на възрастта. 
 
Още от интервюто на Джулиан Мур ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase