Снимка: БГНЕС

Илон Мъск е уволнил един от топ инженерите на Twitter, който му казал, че губи популярност. Това твърди изданието Platformer, което се позовава на свои източници в компанията.

Всичко започнало след като Мъск се срещнал с водещи инженери на Twitter във вторник. Той искал да обсъди защо броят гледания на неговите публикации в Twitter спадат през последните месеци.

Преди това собственикът на Twitter поискал от екипа да провери дали причината не е в проблем с алгоритъма.

"Това е нелепо. Имам над 100 млн. последователи, а импресиите ми (броят гледания, бел. ред.) са в десетки хиляди", казал Мъск, според няколко присъствали на срещата, пожелали анонимност.

Служителите показали вътрешни данни и извадка от Google Trends. Според тях популярността на Мъск просто пада. Тя е била 100 точки според Google Trends миналата година, когато той обяви, че ще купи Twitter. След това бързо пада и сега е около 9.

Един от инженерите допълнил, че популярността на Мъск вероятно пада заради липсата на достатъчно интерес от страна на обществото след като той придоби Twitter. Мъск просто му отговорил, че е уволнен.

След това милиардерът допълнил, че иска служителите да продължат да анализират колко често публикациите му биват препоръчвани в сайта и че срещата не го е убедила, че няма вътрешен проблем. Той и Twitter не са коментирали темата.

Това не е първият път, в който Мъск уволнява служители, които го критикуват. Той направи това и в дните след придобиването на Twitter, като е уволнил трима души, които са го критикували в личните си профили, предаде "Вести"

Анонимен служител на Twitter заявил: "Сентенцията гласи, че каквото се случва вътре в компанията, такъв продукт предлага навън. Вътре е хаос, затова и продуктът ни е хаос", казва той по адрес на скорошните проблеми на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase