Снимка: Getty
fallback

Испанският дизайнер Пако Рабан, синоним на естетиката на космическата ера и най-продаваните парфюми, почина на 88-годишна възраст в Портсал, Франция.

Смъртта му беше потвърдена от испанската група Puig, която контролира модната къща Paco Rabanne и бизнеса с аромати.

"Пако Рабан направи трансгресията магнетична. Кой друг би могъл да накара модните парижанки да поискат рокли от пластмаса и метал? Кой освен Пако Рабан би могъл да си представи аромат, наречен Calandre – думата означава "автомобилен грил", нали знаете – и да го превърне в икона на съвременната женственост?" каза Хосе Мануел Албеса, президент на отдела за мода и красота на Puig.

"Този ​​радикален, бунтарски дух го отличава: има само един Рабан", продължи той. "С смъртта му отново си напомняме за огромното му влияние върху съвременната мода, дух, който живее в къщата, която носи неговото име."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Кемал Сойдере

преди 1 година

Уплаших се, че нещо се е случило с истинския Пако Рабани от Дерманци. Той все още вършее с RS7 дизел, няма СВ, няма лизинг. ОВ номер.

45

Анонимен

преди 1 година

Българския Пако Рабани все още си е жив и продължава да кара своето Ауди РС7.

44

Бай Тиква

преди 1 година

Само розово масло, класика. Другото са разни бъркочи вкл. конска урина - който не знае - слага се в много парфюми защото спомага ароматът да проникне в кожата и да се задържи по дълго.

fallback