Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият американски астронавт Бъз Олдрин се ожени за четвърти път на 93-ия си рожден ден.

Олдрин бе един от пилотите на легендарния космически полет Аполо 11 през 1969 г., като стана един от първите двама души, стъпили на Луната след командира на мисията Нийл Армстронг.

Бившият астронавт каза, че той и новата му съпруга Анка Фур са "развълнувани като тийнейджъри".

Той е един от четиримата живи хора, които са ходили на Луната.

Снимки от тяхната церемония в Лос Анджелис бяха споделени от Олдрин в Twitter.

"На моя 93-ти рожден ден и в деня, в който ще бъда почетен от Живите легенди на авиацията, имам удоволствието да съобщя, че моята дългогодишна любов д-р Анка Фур и аз се оженихме", написа той в социалната мрежа.

On my 93rd birthday & the day I will also be honored by Living Legends of Aviation I am pleased to announce that my longtime love Dr. Anca Faur & I have tied the knot.We were joined in holy matrimony in a small private ceremony in Los Angeles & are as excited as eloping teenagers pic.twitter.com/VwMP4W30Tn

— Dr. Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) January 21, 2023

63-годишната д-р Фаур, която има докторска степен по химическо инженерство, е изпълнителен вицепрезидент на компанията на Олдрин, Buzz Aldrin Ventures.

През 1969 г. приблизително 600 милиона души са станали свидетели на това как Нийл Армстронг и Бъз Олдрин стават първите хора, стъпили на Луната като част от мисията Аполо 11. Това беше най-голямата телевизионна аудитория в историята по това време. Почти за една нощ Олдрин се превърна в едно от най-известните имена на планетата.

 

"Не бях мислил толкова много за това, което ще последва след това", каза Олдрин пред "Лос Анджелис Таймс" през 2001 г. "Не бях толкова подготвен да бъда изтъкван толкова много в очите на обществеността."

Преди известното кацане на Луната Олдрин пилотира изтребители в бойни мисии на ВВС на САЩ по време на Корейската война.

През 2018 г. той основа мозъчен тръст с нестопанска цел, Human SpaceFlight Institute.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

Във филм по Нешънъла обясниха, че не е проблем да се отиде някъде и да се кацне. Проблем е, че не може да се излети обратно и до сега нямало успешен опит. И това 100% ме убеди, че въобще никой не е стъпвал на луната. Доста смело да го пуснат това изказване по ТВ предаване и то по научна телевизия, защото веднага може да навържеш "нещата". Факт е, че и на Марс за сега само кацат, но излитане обратно няма.

39

Анонимен

преди 1 година

Една идея е по-симпатичен от онзи Мърдок. Хахаха.

38

Да го покажат

преди 1 година

Как е Дедо Олдрин ходи ли нормално без ***? Прави ли лицеви опори?

fallback