БГНЕС

Законът важи за всички в Саудитска Арабия, но явно не и за Кристиано Роналдо и Джорджина Родригес. Знаменитата двойка ще има право да живее под един покрив, въпреки че в страната се смята за незаконно съжителството на мъж и жена, които нямат брак. Португалският футболист, който преди дни подписа многомилионен договор с футболния отбор „Ал-Насър“, вече се подготвя за новия си живот в столицата на арабската държава – Рияд заедно с приятелката и 5-те им деца.

Роналдо и Родригес обаче няма да имат нужда да се женят, защото властите са готови да си затворят очите за тях, тъй като са чужди граждани. 
 
„Въпреки че кралството все още забранява съжителството извън брака, властите започнаха да си затварят очите за това напоследък“, каза адвокат по гражданско право пред списание Hello. 
 
„В днешно време – сред чуждите граждани – саудитските власти не се намесват в този въпрос, дори ако законите забраняват на несемейните двойки да живеят заедно.“
 
Саудитска Арабия е една от страните, където ислямският закон се прилага стриктно; Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман обаче започна да признава някои граждански права, включително тези, които са в полза на жените.
„Аз съм приятелката на най-добрия футболист в света“: Джорджина Родригес за трудната 2022
 

 
Мода за бременни – Джорджина Родригес показва празнични тоалети

Кристиано Роналдо за смъртта на сина си: Не знаех защо се случва точно на мен
 
Важно е да се отбележи, че само защото Кристиано и Джорджина ще продължат да живеят нормално, саудитците нямат привилегията да се радват на същите свободи като чужденците.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Georgina Rodríguez (@georginagio)

 
Още за новия живот на Роналдо и Джорджина, както и други новини за звезди ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase