БГНЕС

В края на всяка година правим равносметка за отминалите 12 месеца. Какво сме постигнали, за какво не ни е останало време, с кого сме се сближили и кого сме загубили. Последното е особено трудно за припомняне, но се опитваме да се фокусираме върху спомените и наследството, което хората, които вече не са сред нас, са оставили. 

Тази година беше изпълнена с изненадващи загуби на известни личности, някои от които си отидоха твърде рано. Развлекателната индустрия беше почернена на няколко пъти, а модата също даде своята жертва. Ан Хечи загина в трагичен инцидент, който, по щастлива случайност, се размина без повече загинали. Оливия Нютън-Джон накара целия свят да заплаче, след като загуби битката с рака, а смъртта на кралица Елизабет II сложи край на едно историческо царуване. 
 
Детето в нас пострада сериозно, когато Роби Колтрейн почина и разбрахме, че любимият ни Хагрид вече ще ни маха само от екрана. Арън Картър и Гаспар УлиеЛ са от хората, чиито живот приключи още преди да е започнал. Днес отдаваме почит на всички тях, спомняйки си за постиженията, които имат и сърцата, които успяха да докоснат.
 
Звездите, които ни напуснаха през 2022 година:
 
Кралица Елизабет II
 
Малко повече от година след смъртта на принц Филип, Бъкингамският дворец обяви, че кралица Елизабет II е починала на 8 септември. Най-дълго управлявалият британски монарх бе на 94 години. 
 
Веднага заваляха почести от цял свят, но най-трогателни бяха тези от нейното семейство. "В четвъртък светът загуби един изключителен лидер, чийто ангажимент към страната, кралствата и общността беше абсолютен. Аз обаче загубих баба. И макар че ще скърбя за загубата й, се чувствам невероятно благодарен. Възползвах се от мъдростта и увереността на кралицата преди да навляза в петото си десетилетие", каза принц Уилям в официално съобщение. 
 
Смъртта на кралицата дойде, след като тя страдаше от поредица от здравословни проблеми, които я накараха да отмени няколко ангажимента през последната година.
 
Боб Сагет
 
Боб Сагет - стендъп комик и актьор, известен с ролите си в "Пълна къща", "Как се запознах с майка ви" и "Най-смешните домашни видеоклипове в Америка", почина на 9 януари на 65-годишна възраст. Той беше открит мъртъв в хотелската си стая в Орландо след представление в Джакнсънвил, Флорида, предната вечер. 
 
След новината за смъртта му, семейството на покойната звезда публикува изявление. "Съкрушени сме да потвърдим, че нашият любим Боб почина днес. Той беше всичко за нас и искаме да знаете колко много обичаше феновете си, изпълненията на живо и обединяването на всички хора чрез хумора си", се казваше в излявението, подписано от съпругата на Сагер Кели Рицо и трите му дъщери - Обри, Лара и Дженифър - които споделяше с първата си съпруга Шери Крамър. 

Почина кралица Елизабет II

На 53 години почина актрисата Ан Хечи

Оливия Нютън-Джон почина на 73 години

Гаспар Улиел
 
Улиел, френска филмова звезда, почина едва на 37 години след ски инцидент на 19 януари. Той трябваше да се появи в предстоящия проект на Marvel Moon Knight. 
 
Според френската информационна агенция AFP, Улиел е бил транспортиран с хеликоптер до болница в Гренобъл, Франция, след като е получил нараняване на главата на ски в планина в района на Савоя, Семейството му, чрез неговия агент, каза пред AFP, че по-късно той е починал от нараняванията си. 

Още за звездите, които починаха през 2022 г., ще откриете в Tialoto.bg 
 
Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase