Снимка: БГНЕС

Кейт Мидълтън получи нова титла - крал Чарлз III я обяви за почетен полковник от ирландската гвардия. От 2011 година тази титла принадлежеше на нейния съпруг, принц Уилям: той я бе получил от баба си, кралица Елизабет II, два месеца преди сватбата с Кейт. Самият принц Уилям също получи нова титла - полковник от уелската гвардия, предава БГНЕС.

Нова титла беше дадена и на съпругата на Чарлз III, кралицата Камила Паркър-Боулс. Тя е назначена за полковник от Гренадирската гвардия. Тази титла преди това беше притежание на принц Андрю, но Елизабет II го лиши от нея след скандала, в който той бе замесен: най-малкият син на кралицата беше обвинен в изнасилване на малолетна. Освен това ситуацията се усложни и заради приятелството му с финансиста Джефри Епщайн, който беше осъден за организиране на проституция.

По-рано Кейт Мидълтън присъства на коледна служба в Уестминстърското абатство, в която участваха и много членове на кралското семейство. Службата дойде само часове след излизането на скандалната документална поредица за принц Хари и Меган Маркъл, в която бяха отправени обвинения към кралското семейство. Дворецът заради мълчание на думите на принц Хари и Меган Маркъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase