БГНЕС

Брендън Фрейзър бавно и славно се завръща към Холивуд, като филмът му „Китът“ получава множество добри отзиви и е гласен за един от постоянните претенденти за големите награди следващата година. Говори се, че актьорът ще бъде сред борещите се за „Златен глобус“ и „Оскар“, но най-вероятно няма да присъства на една от бляскавите церемонии.

В интервю за GQ, на чиято корица застава като част от колекцията „Мъж на годината“, Фрейзър бе категоричен, че ще бойкотира наградите „Златен глобус“, ако той или филмът му получат каквато и да е номинация. Събитието е насрочено за 10 януари и дава официален старт на наградния сезон в Холивуд, завършващ с „Оскарите“ през март.
 
Фрейзър заяви, че има повече негативна история с Холивудската асоциация за чуждестранна преса, отколкото има уважение към нея. Неправителствената организация връчва наградите „Златен глобус“, но очевидно е попаднала в черния списък на актьора. „Именно заради историята ми с тях няма да се появя на церемонията. Майка ми не е отгледала лицемер. Можете да ме наричате с много имена, но не и това“, каза още Фрейзър.
 
Звездата от „Мумията“ твърди, че бившият президент на Асоциацията Филип Бърк го е тормозил сексуално през лятото на 2003 година по време на обяд в хотел в Бевърли Хилс. 89-годишният Бърк обаче категорично отрича за случилото се. Според Фрейзър, звездата му в Холивуд залязва именно заради последиците от предполагаемия инцидент.
 
Актьорът разказва, че нападението се случило, когато Бърк посегнал да сграбчи ръката на Фрейзър по пътя им към хотела.
 
Актьорът О Йон-су с историческа победа на „Златен глобус“

„Златен глобус“ 2022: Ето кои са големите победители

Меган Фокс зарязала алкохола след един „Златен глобус“
 
„Лявата му ръка се пресегна от другата страна, грабна задните ми части и един от пръстите му започна да се движи навсякъде“, твърди той още през 2018 година пред GQ. Категоричен е, че веднага е премахнал ръката на Бърк и се е опитал да напусне мястото възможно най-бързо, защото се почувствал погнусен и уплашен.
 
Още за новите проекти на Брендън Фрейзър  и други новини от света на киното откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase