БГНЕС

Крал Чарлз III е известен със странните си вкусови навици. Но малцина знаят, че той пази и все още пътува със своето любимо мече от детството. Именно тази негова страна – на доста странен суверен, разкрива Кристофър Андерсън. В книгата „Кралят: Животът на Чарлз III“, биографът говори за травмите му от детството и разкрива защо и до днес е изключително привързан към въпросната играчка.

Поредната биографична книга за британския кралски двор е посветена на наследника на короната – Чарлз III. Тя ще бъде пусната в продажба на 8 ноември. И в нея има любопитни подробности за неговия личен свят. Например това, че бившият доверен камериер на сегашния крал – Майкъл Фосет, е отговарял за грижите за плюшеното животно.
 
Оказва се, че най-големият син на покойната кралица държал неговото мече да има личен камериер. Когато наредил това, бил на 40 години – вече женен и с две деца.
 
Не всеки можел да докосва мечето на принц Чарлз
 
Както може би предполагате, не е лесно да бъдеш принц и да имаш родители, които са нагърбени с толкова много отговорности, че почти нямат време за теб. Макар в детството си настоящият крал да е имал какви ли не играчки, със сигурност му липсвала грижата на неговите майка и татко.
 
Според биографа, мечето заема важна роля в живота на Чарлз, който и до днес го взима със себе си, когато тръгва на път. В книгата Андерсън посочва, че с времето животното се е поокъсало и се наложило бившата бавачка на принца, която вече е пенсионирана, да бъде наета, за да го поправи.
 
Без особена изненада – Чарлз III по-близък с Уилям, отколкото с Хари

Звездни диети – ще се променят ли хранителните навици на крал Чарлз III?

Кралски хороскоп: Как ще управлява Чарлз III?
 
Подобно на децата, които пазят одеялцата си за гушкане, той не искал да изхвърлят мечето му, което има от много малъкn и което запълвало празнината от липсата на неговите родители.
 
„Единственият човек, на когото е позволено да закърпва плюшеното мече на крал Чарлз, е бавачката му от детството, Мейбъл Андерсън, с която той остава много близък“, пише авторът. И добавя, че дори да бил на 40 години, всеки път, когато играчката била скъсана, той се чувствал толкова разтревожен – сякаш детето му е болно. „... Човек би си помислил, че собственото му дете има сериозна операция“, коментира още той.
 
Още за детството на крал Чарлз III и любопитна информация за британския кралски двор четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase