БГНЕС

Принц Хари и Елтън Джон са част от група известни личности, започнала съдебни действия срещу Associated Newspapers, която публикува британските таблоиди Daily Mail и Mail on Sunday.

 
Според съдебни документи, цитирани от Variety, три отделни жалби са подадени срещу компанията във Върховния съд в Лондон. Адвокатската фирма Gunnercooke представлява клиентите Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш, актрисата Елизабет Хърли и баронесата Дорийн Лорънс. 
 
Според Variety, принц Хари и актрисата Сейди Фрост засега не са споменати в съдебните документи, но тяхната адвокатска фирма потвърди, че двамата също са започнали съдебни действия.
 
Според официално съобщение от фирмата Hamlins, която представлява Хари и Фрост, те са научили за убедителните и силно тревожни доказателства, че са били жертва на отвратителна престъпна дейност и груби нарушения на поверителността от страна на Associated Newspapers.
 
Що се отнася до „престъпната дейност“, в прессъобщението се обвинява издателската къща в наемане на частни детективи за тайно поставяне на подслушвателни устройства в колите и домовете на хората, назначаване на лица да слушат и записват телефонните им разговори, както и плащането на полицейски служители с корумпирани връзки с частни следователи за получаване на вътрешна информация. 
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase