Getty
Кейт Мидълтън продължава мисията си да подкрепя майките и техните деца.
 
В сряда, 5 октомври, новата принцеса на Уелс посети родилното отделение на окръжната болница в окръг Съри, за да разбере повече за работата на лекарите и сестрите там, както и как се грижат за бременните жени и родилките.
 
При пристигането си в болницата, която се грижи за около 3000 бебета всяка година, Кейт се срещна с персонала от отдела Jasmine Team, който помага на всяка пета жена, засегната от психични заболявания по време на бременност или в следродилния период. Тя разбра как екипът си сътрудничи с местните служби за предоставяне на персонализирани грижи и разговаря с майка, която се е възползвала от подкрепата.
 
Кейт също така чу как персоналът е приложил план майките да работят с един и същи екип от акушерки по време на бременността си, след което да прекарат известно време в отделението за специални грижи за бебета, което осигурява специализирани неонатални грижи за недоносени бебета.
 
Тя се срещна със семейство, което беше подкрепено от звеното, което е едно от малкото, които позволяват на майките да останат близо до бебетата си по всяко време. Персоналът също така насърчава родителите да вземат участие в грижите за детето си колкото е възможно повече, включително къпане, хранене и смяна на пелени, което позволява на бебето и родителите да се сближат по-бързо.
 
Кейт разговаря със Силвия Новак, чиято дъщеря Бианка е родена шест седмици по-рано. Според Hello!, майката попитала принцесата на Уелс дали иска да подържи бебето. Мидълтън, от своя страна, попитала „Разрешено ли ми е?“, след което Бианка попада в ръцете ѝ.
 
През последните години голяма част от работата на Мидълтън е фокусирана върху ранното детско развитие, което е вдъхновено от нейния собствен опит като майка на три деца. 
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase