Снимка: Instagram

Статия на руския "Пети канал" обяви, че внукът на известната певица Алла Пугачова е бил мобилизиран във войната в Украйна. Изданието твърди, че по този начин Кремъл се опитал да накаже звездата, тъй като тя публично разкритикува действията на Путин в съседната държава.

Оказа се обаче, че новината за "наказанието" на Пугачова е фалшива.

Още по темата

"Пети канал" съобщи днес, че Никита Пресняков, внук на певицата Алла Пугачова и син на Кристина Орбакайте и Владимир Пресняков, е бил отведен от репетиция в Московския провинциален театър от служители на военната служба. По-късно тази публикация изчезна от сайта на канала. Връзката към статията дава грешка 404.

Представители на театъра опровергаха информацията за мобилизацията на Пресняков пред изданието "Звезда", като уточниха, че той не е присъствал днес на репетицията. Пиар мениджърът на артиста отказа да коментира ситуацията. Самият Пресняков написа в своя канал в Telegram, че съобщенията за неговата мобилизация са фалшиви.

След обявяването на частична мобилизация в Русия, медиите редовно разпространяват информация за привличането на известни личности на военна служба. В края на септември в медиите се появи подобно съобщение за мобилизацията на музиканта Игор Скляр, което той по-късно опроверга.

На 18 септември Алла Пугачова призова Министерството на правосъдието да я обяви за чуждестранен агент след съпруга си Максим Галкин, който получи този правен статут два дни по-рано. Тя разкритикува и политиката на руските власти спрямо Украйна и нарече целите на военната операция илюзорни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase