БГНЕС

Училище, здравей! Днес над 57 000 първокласници прекрачиха своите класни стаи в страната за първи път. По данни на Министерството на образованието и науката, новата учебна година стартира присъствено навсякъде, което е най-добрата новина по време на продължаващата пандемия. 

Статистиката показва още, че общо 13 000 ученици тръгват на училище само в София. От тях 12 000 са първокласници. От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра на здравеопазването се въвеждат временни противоепидемични мерки в детските ясли и градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа. Това ще успокои много родители, които пускат децата си в първи клас. Сред тях има и много известни личности. 
 
Както всяка година, така и тази, някои български звезди не пропуснаха да покажат своите първокласници в социалните мрежи малко преди биенето на първия звънец. Други пък потвърдиха колко бързо растат наследниците им и разкриха в кой клас вече са те. По традиция, отново ви показваме техните трепети. 
 
1. Дичо Христов  
„Честито ново начало, Ариел!“. Това коментира певецът, публикувайки снимка с по-голямата си дъщеричка. Той се отбеляза от Италианския лицей, където е записал детето си. 
 
От друга страна изпълнителят пожела успешна година на всички ученици като написа: „Честит празник, мили деца! Заведете ни в космоса!“.
 


2. Константин 
 
След като гостува на партито на Преслава за рождения ден на малката Паола, фолкпевецът побърза да се прибере вкъщи, за да се приготви за първия учебен ден. Той и половинката му се вълнуват, защото по-малкото им дете вече е първолак.  
 
„На добър час в първи клас, сине!“, написа изпълнителят и сподели снимка със Сашко. 
 
На кадъра е и майката на момченцето - Надя. По висчко личи, е детето вече напълно се е възстановило след инцидента на морето, при който счупи ръката си. 
 
3. Семейство Джаферович
 
Евгения и Ваня Джаферович, по-познати на хората от участията си в тв формати, изпратиха порасналия Бо в първи клас. Разбира се, за да го подкрепи, до него бе и кака му Леа.
 
„Честит първи учебен ден, мили деца! На добър час! Аз съм една щастлива майка на първокласник и четвъртокласничка. И още по-щастлива съм, че на този празник присъстват и техните прабаба и прадядо“, сподели съпругата на бившия футболист.
 
Още за първокласниците на родните звезди четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase