Снимка: БГНЕС

Елизабет II бе известна с любовта си към животните, най-вече кучетата и конете, които през годините отглеждаше. Но знаете ли, че тя се е интересувала от пчеларство и е имала свои кошери? След като бе съобщена новината за нейната кончина, хиляди хора се стекоха в Лондон, за да окажат почитта си към нея. Ала замислял ли се е някой как реагират четириногите в нейния двор, както и насекомите, за които се е грижела тя?

Оказва се, че пчелите на кралицата са били информирани за смъртта ѝ по специален начин. С тази отговорна задача бил нагърбен главния пчелар на двореца – Джон Чапъл. 79-годишният мъж, който служел вярно на Елизабет II, пътувал до Бъкингам и Кларънс Хаус, за да изпълни въпросния ритуал.
 
„Господарката е мъртва, не си отивайте!“
 
Пчеларят използвал приглушени тонове, за да съобщи тъжната новина на пчелите, които също могат да усетят липсата на монарха. Поставил и черни панделки на всеки един кошер. По този начин той помогнал на пчелите да окажат своята почит към тяхната собственичка.
 
„Господарката е мъртва, но не си отивайте. Вашият господар ще бъде добър с вас“, казал той на пчелите, произвеждащи мед за целия кралски двор.
 
Престолонаследникът поема кошерите на Елизабет II
 
По данни на Daily Mail, именно крал Чарлз III е новият нов господар на пчелите. Освен кошерите в Бъкингамския дворец, той има и такива в Кларънс хаус, където живееше до момента.
 
Повече за кралските кошери и тяхната продукция четете в материала на Tialoto.bg 
Източник:  Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase