Снимка: БГНЕС

Богатите и известните могат да си позволят да инсталират всички най-нови мерки за сигурност, но въпреки това кражбите с взлом в Холивуд са по-чести, отколкото си мислите. Още по-трудно е да се гарантира сигурността на такива високопоставени личности, когато пътуват в чужбина, какъвто беше случаят с Ким Кардашиян, когато отиде на Седмицата на модата в Париж през 2016 г., припомня БГНЕС.

Един от организаторите на този прословут обир сега обвинява самата Кардашиян за престъплението, сочейки с пръст начина, по който тя е показавала бижутата си в социалните медии. Юнис Абас, в края на 60-те си години, прекарва близо две години в затвора за грабежа на 10 млн. щатски долара и казва пред VICE News в интервю, публикувано на 20 август: "Тъй като тя хвърляше парите, аз бях там, за да ги прибера, и това беше всичко. Виновен ли съм? Не, не ме интересува".

"Трябва да са малко по-малко показни към хората, които не могат да си го позволят", добави той за Кардашиян и други звезди, които демонстрират богатството си онлайн. "За някои хора това е провокация." Абас е един от 12-те крадци, наричани "дядовци гангстери", тъй като повечето заловени за престъплението са над 60-годишни. Той е говорил за това и преди и дори е написал мемоарна книга, озаглавена "Отвлякох Ким Кардашиян".

Ким Кардашиян

На 3 октомври 2016 г. петима мъже получават достъп до хотелската стая на Ким Кардашиян в Париж в ранните сутрешни часове, като заплашват портиера с пистолет. Те държат Кардашиян на мушка и продължават да крадат от стаята бижута на стойност милиони. След това завързали Кардашиян и я оставили във ваната. Тя останала невредима, но силно притеснена.

Дейвид и Виктория Бекъм

В нощта на 28 февруари, когато е извършена кражбата, двойката е била в дома си в лондонското си имение заедно с 10-годишната си дъщеря Харпър. В полицейските доклади се казва, че в дома им са проникнали между 22:30 и 23:30 ч. същата вечер и че са били отнети редица вещи, но никой не е пострадал. По това време не са извършени арести.

Лейди Гага

Някои престъпници не прекрачват границата на ценните предмети, а преследват дори домашни любимци на известни личности. През февруари бяха откраднати любимите френски булдози на Лейди Гага.

Бионсе

Съобщава се, че крадците, които са проникнали в складовете на Бионсе, наети от продуцентската компания на певицата Parkwood Entertainment в Лос Анджелис, са си тръгнали с луксозни чанти и тоалети на стойност над 1 млн. щатски долара.

Елън ДеДженерис и Порша де Роси

Крадците се насочиха към имението на Елън Дедженеръс и Порша де Роси в Монтесито на 4 юли т.г. Не е ясно дали звездите са били в дома си с площ 8 188 кв.м. и стойност 27 млн. щ.д. по време на взлома. Според съобщенията някои от откраднатите вещи включват скъпи бижута и часовници.

Орландо Блум

Къщата на Блум в Лос Анджелис също е била обект на посегателство от страна на скандалната група Bling Ring, докато той е бил в Ню Йорк. Крадците задигнали бижута на стойност 500 000 щатски долара, чанта с лаптоп на Louis Vuitton, няколко часовника Rolex и рокля на Алекс Пери, принадлежаща на бившата му съпруга Миранда Кер.

Уйлям Дефо

През 2011 г. крадци проникват в апартамента на актьора в Рим, като използват въжета и алпинистки съоръжения. От апартамента, който звездата от "Човекът паяк" споделяше със съпругата си - италианската режисьорка Джада Колагранде, бяха задигнати вещи на стойност около 30 000 щатски долара.

Кейт Мос

През 2010 г. домът на супермодела в Лондон става жертва на кражба с взлом, докато тя спи. Крадците откраднаха някои много скъпи произведения на изкуството, включително творба на Банкси на стойност 140 000 щатски долар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase