Снимка: БГНЕС
fallback

Потребител на Туитър на име Хайдън Кларкин засече, че най-богатия човек в света Илон Мъск се е качил на самолета си за 9-минутен полет в Калифорния. И това предизвика вълна от негодувание в социалната мрежа.

"Илон Мъск направи 9-минутен полет от Сан Франциско до Сан Хосе. Буквално нямам думи", туитна Кларкин. Той е взел данни от акаунта @ElonJet, на който се пуска информация за пътувания във въздуха на знаменитости от проследяващи полети програми.

"Това е егоистично в климатичната криза", пише друг потребител в Туитър, а някои добавят, че става дума за маршрут, който може да се вземе за един час с автомобил и полетът показва "нула загриженост за околната среда". Фенове на Мъск обаче изтъкват, че не е ясно дали Мъск е бил на борда на самолета по време на 9-минутния полет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

наблюдаващотдалеч

преди 1 година

A Колко време еполет София-Пазаджик? Някой помни ли че б0коба(н-0кианскотогув3до летеше с Фалкона, че и с военен Кугар. Мъск лети със свой си самолет и сам си плаща бензина

31

Нормално

преди 1 година

Ако беше изхабил тези 50 минути в каране на автомобил - нямаше да му остане време да се грижи за Тесла. Мислейки и работейки за Тесла спестява тонове СО2, несъразмерно повече от един такъв полет. Но злобарите трябва да подскачат.

30

Анонимен

преди 1 година

Той този си е наглец, какво се учудват. Законите уж са еднакви за всички ама за богатите май има други, които обществото ги е създало. Кланяйки се и угаждайки на такива никой не прави сметка, че си прави сам на себе си мечешка услуга. Обществото не трябва да толерира подобни хора, както и тези по високите етажи, те са най-обикновени хора и трябва да спазват всеки закон, няма Богове сред тях каквито и милярди да имат.

fallback