Снимка: БГНЕС
fallback

Новият албум на сина на Джон Ленън - Джулиан - е поклон пред песента на Бийтълс "Hey, Jude", която сър Пол Маккартни написва, за да го утеши, след като родителите му Джон и Синтия се развеждат през 1968 г., когато той е само на пет години.

Синът на Джон Ленън - Джулиан, се опасява, че си е "навлякъл огромни неприятности", като е нарекъл новия си албум "Джуд".

Първоначално песента е била озаглавена "Hey Jules" - и музикантът признава, че използването на "Jude" за новия му запис е противоречив избор.

Той каза пред списание Mojo: "Искам ли да имам проблеми? Да. Заповядайте. Искам да кажа, че с "Хей, Джуд" е хубаво някой да напише песен за теб и за надеждите ти, че ще се справиш с тази купчина л***а, но хората не осъзнават, че всеки път, когато тази песен звучи, а аз вероятно съм я чувал повече от повечето хора, тя ми напомня за времето, когато родителите ми се разделиха и всичко се обърна наопаки."

Родителите на Джулиан - Джон и Синтия - се развеждат през 1968 г., след като баща му е обвинен в изневяра с Йоко Оно, за която се жени през 1969 г.

По-късно Джон и Йоко имат син на име Шон, брат на Джулиан, през 1975 г.

По време на интервюто Джулиан също така разкри, че тайно е променил името си чрез нотариален акт.

Наричали са го Джон по името на баща му, като пълното му име е било Джон Чарлз Джулиан Ленън, но той е израснал с името Джулиан, затова е решил да направи промяната официално.

Той разказва пред изданието: "Преди няколко години реших да си сменя името с нотариален акт. По рождение съм Джон Чарлз Джулиан Ленън... Просто реших да разменя "Джон" и "Джулиан", за да знаете, че най-накрая съм аз самият. И албумът ми "Джуд" беше голяма и пълноправна част от този процес на самоопределение”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Никола

преди 1 година

Битълс на практика се разформироваха в нач на 1968г след феноменалното парче,,Елас съвМарин,, тъй че Хей Джу бе от златното време на тези Колосални неповторими Музиканти.Пък той да си сменя името както иска Баща му беше Гениален.

23

сър Реджеп

преди 1 година

Джон Ленън го убиха тези които го създадоха - Илюминати.

22

Анонимен

преди 1 година

Не ни интересува. Нито за теб, нито за прехвалените битълси.

fallback