Снимка: БГНЕС

Бележка, в която се казва, че принцеса Даяна e предполагала, че може да умре в инсценирана автомобилна катастрофа, е била предадена на френските следователи едва шест години след сблъсъка, който я уби, според нов документален филм.

Още по темата

Поредицата отправя претенции към "Бележката на Мишкон", написана от правния съветник на принцесата на Уелс през 1995 г. Съобщава се, че това е разказ за казаното от Даяна по време на среща с Виктор Мишкон и личния й личен секретар по това време.

Твърди се, че Даяна е казала, че източник й е споделил, че ще бъдат положени усилия "да се отърват от нея" до април 1996 г. и това ще стане чрез автомобилна катастрофа, която или ще я убие, или ще я нарани.

Принцесата на Уелс загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Нейният партньор Доди Ал-Файед и шофьорът Анри Пол също бяха убити.

Счита се, че Пол е бил под въздействието на алкохол и предписани лекарства, а разследване от 2008 г. установи, че Даяна е била убита в резултат на "крайно небрежно" шофиране.

Новият документален филм, Investigating Diana: Death In Paris, изследва полицейските разследвания, последвали катастрофата и се прожектира преди 25-ата годишнина след 10 дни.

Съобщава се, че Мишкон е предал бележката си на висши офицери от столичната полиция през 1997 г.

Документалният филм обаче твърди, че бележката не е била предаден на френските власти, разследващи автомобилната катастрофа. Това се случва чак шест години по-късно, според Daily Mail.

Освен това се твърди, че братята и сестрите на Даяна са разбрали за бележката едва повече от десетилетие след нейното написване, а принц Уилям и Хари също не са знаели за нея дълго време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase