Снимка: БГНЕС
fallback

Близначките София и Анастасия са дъщери на доведения брат от Украйна на актьора Влади Въргала. "Дядя Владя" го наричат те.

"Да ме наричат така ми е най-топло, защото когато ги видях за първи път, те вече ходеха и говореха. Тогава се затичаха към мен, гушнаха ме и оттогава "дядя Владя" е техен за цял живот", разказа той пред bTV.

Баща им остава в Украйна заради закона за мобилизация, а според актьора и заради това, че там има подем на духа на нацията и не може да напусне родината. След четири дни пътуване, момичетата пристигат заедно с майка си в София от Харков.

Влади Въргала заяви, че е много важно да се различава думата "родина", когато става дума за държава, защото тя идва от "род", след което сподели с надежда, че се надява "Бог да бъде милостив" и да пощади доведеният му брат.

Влади се сдобива с брат когато е в трети клас. Димитър Йорданов е втори баща на актьора, а Костя е дете от първия му брак. Разкказвайки трогателната семейна история, той споделя за трудностите, които са преживели, докато двамата се сближат.

Oще по темата
Актьорът разказа за момента, в който баща им си е отивал и му дал дума, че ще се грижи за Костя и семейството му.

"Неговите деца са част от душата и семейството ми", казал той на умиращият им баща.

Когато Анастасия и София тръгват към София, той ги предупредил да се подготвят за друга страна, както и че  България ще стане тяхната "страна за живеене".

Близначките са студентки, като преди месец са навършили 18 години. Те признават, че българите се отнасят по различен начин към тях - има такива, които им помагат, но се срещат и други, които са негативно настроени към тях.

С присъщото си чувство за хумор, Влади Въргала сподели, че трябва да работи малко повече, защото има "още три вилици на масата". В предстоящият театрале сезон го очаква съвместна работа с театрите в Разград и Търговище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 година

Долния защо не си си сложил лайк. Само единия минус.

31

Анонимен

преди 1 година

И този ли ще става маша на гнусната либерастия? :(

30

Анонимен

преди 1 година

Да не се бърка с Дядя Владя Путин, оня е врага а тоз е почти от нашите

fallback