Снимка: БГНЕС
fallback

Трансджендър дъщерята на Илон Мъск е подала молба за промяна на името си в съответствие с новата си полова идентичност и защото "вече не живея и не желая да бъда свързвана с биологичния си баща по какъвто и да е начин, под каквато и да е форма", предаде "Ройтерс".

Молбата за промяна на името и за издаване на нов акт за раждане, отразяващ новата ѝ полова идентичност, е подадена през април във Върховния съд на окръг Лос Анджелис в Санта Моника. Тя стана известна наскоро в някои съобщения в онлайн медиите.

Бившата Ксавие Александър Мъск, която наскоро навърши 18 години - възрастта за пълнолетие в Калифорния, е поискала от съда да промени признаването на пола ѝ от мъжки на женски и да регистрира новото ѝ име, според съдебните документи.
Новото ѝ име е редактирано в онлайн документа. Майка ѝ е Джъстин Уилсън, която се развежда с Мъск през 2008 г.

Oще по темата

Нямаше допълнителни обяснения за разрива между дъщерята на Мъск и нейния баща, шефът на Tesla и SpaceX, който се опитва да придобие социалната медийна платформа Twitter за 44 млрд. долара.

Нито адвокатът, който представлява Мъск, нито медийният офис на Tesla отговориха веднага на имейлите на Ройтерс с молба за коментар в понеделник.

През май, около месец след подаването на документа за промяна на името и пола, Мъск заяви подкрепата си за Републиканската партия, чиито избрани представители подкрепят редица закони, които биха ограничили правата на транссексуалните в щатите в страната.

Мъск е вземал отношение по въпроса за избора на предпочитани местоимения от транссексуалните хора, като през 2020 г. написа в Twitter: "Абсолютно подкрепям транссексуалните, но всички тези местоимения са естетически кошмар".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Заминавам за САЩ!Искам да "изпраскам" сина/дъщерята на най-богатия човек в света в ауспуха.

25

Въпрос

преди 1 година

Детето на Мъск, дори и трансджендър е административно и биологично все още мъж. По каква причина мисирките го наричат "дъщеря" и говорят за него в женски род?

24

Стоян

преди 1 година

Какво ни занимавате с *** истории от Америка??? Там, определено има много по-интересни събития от поредната глупост за транс/гей и т.н.

fallback