Снимка: Getty
fallback

Какво значи едно име? Много, особено ако си знаменитост.

Просто попитайте Кайли Миноуг, която се опита по легален начин да спре Кайли Дженър от патентоването на еднаквото им първо име. На 22 февруари 2016 година, 47-годишната тогава изпълнителка подаде съдебен иск, за да се противопостави на желанието на тогавашната 18-годишна риалити звезда да получи пълна собственост върху името Кайли в САЩ.

Според иска на Миноуг, подаден от KBD – австралийски бизнес, представляващ певицата, тя е активна в развлекателната индустрия от 1979 година и е известна с първото си име от излизането на първия си албум Kylie през 1988 година. Уебсайтът www.kylie.com пък е регистриран на името на Миноуг през 1996 година и функционира и до днес.

В документа се отбелязва, че Миноуг е собственик на няколко търговски марки с логото и името Kylie, които предлагат различни стоки и услуги, включително аромати, бижута и дрехи. Певицата смята, че патентоването на търговска марка с името „Кайли“ от страна на Дженър би нарушило предишните ѝ права. Според нея, двете марки може лесно да бъдат объркани от потребителите.

Макар на пазара вече да има множество продукти с името „Кайли“, които са собственост на Кайли Дженър, риалити звездата не успява да патентова марката като своя.
 

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

35 години. 1987 излиза песента

13

Анонимен

преди 1 година

Точно преди 25 г. излезе песента й нали I Should Be So Lucky се казва песента през 1987 г. днес стават точно 25 г. от излизането на този хит, прав сте.

12

Всички

преди 1 година

каносани дебели каки с червени коси с черни от пушене зъби злорастват, ебалла ;)

fallback