Снимка: bTV
fallback

6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на “България търси талант”. Новият „Талант на България“ грабна титлата и наградата от 50 000 лв. с убедителните 34% от гласовете на зрителите на bTV по време живото предаване в неделя вечерта.

Втори по вот останаха децата от Читалище „Наука – 1901 г.“ (Ябланица), а трети - момичетата от балет „ВЕГА“ с техния Пиратски танц. С неподправен чар и безспорен талант да свири на гайда, малкият Стефчо сякаш с лекота пребори конкуренцията при всичките си явявания на сцената на шоуто.
 
Още с първата си поява в осмия сезон на „България търси талант“ Стефан Иванов предизвика огромно възхищение и интерес към себе си, а професор Тодор Кантарджиев, дори получи урок по гайда от младия музикант в първия епизод на шоуто. На финала Стефан изпълни последователно родопската песен „Руфинка е болна легнала“ , „Шопска ръченица“ с втора гайдуница и завърши със „Ситно шопско“ с трета гайдуница. В номерът му се включиха постепенно тъпан и танцьори от танцова школа „В Шоплука“, които също допринесоха изпълнението му да бъде още по-въздействащо и пълно.
 
Финалът на осмия сезон на „България търси талант“ стартира с изпълнение на Homelesz и Ъпсурт и продължи с 12 изумителни номера на финалистите, сред които илюзии, екстремно изпълнение на ролкови кънки, много красота, нежност и стил в номер на пилон, зрелищна бойна демонстрация, перфектно изпълнени народни и пиратски танци, народна песен под съпровод на класически оркестър, уникална демонстрация на абсолютен слух, много хумор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Спокоен

преди 1 година

Да се свири на гайда, кавал или гъдулка е било хоби на чобаните за да не скучаят. Да се влачи роял из пасищата по него време е било трудоемко. Чобана никога няма да напусне българщината. Дай му гайдата.

24

Лллл

преди 1 година

Голямо сладурче ! Честита награда . Но наистина имаше таланти , които са банални . Деца от читалища и детски хорчета и реклама на военно училище . Но това шоу е за масовка и за хора от села и паланки

23

Анонимен

преди 1 година

Сега очаквам и в "Като две капки вода" , да спечели Крисия. Малко са пристрастни журито, ми се струва...

fallback