Снимка: БГНЕС
fallback

Боно и The Edge от U2 пеят днес в бомбоубежище в Киев, Украйна, след като са поканени да изнесат концерт от президента Володимир Зеленски.

Дъблинската група сподели новината в публикация в Twitter: "Президентът @ZelenskyyUa ни покани да изнесем концерт в Киев в знак на солидарност с украинския народ и ето че дойдохме да го направим. - Bono and The Edge #StandWithUkraine".

Фронтменът Боно и китаристът The Edge свириха пред малка тълпа от фенове, сред които бяха и облечени в умора членове на въоръжените сили на Украйна, предаде АФП.

Във видеоклиповете, споделени в социалните мрежи, се вижда как двойката изпълнява класиката на Бен Е Кинг Stand By Me заедно с украински войници в метростанция, която сега служи като бомбоубежище.

Kyiv metro. Just the legendary Bono from the band U2 sings with Taras Topola.
We are unbreakable. We are invincible. The whole world supports us.
Glory to Ukraine! 🇺🇦#Bono #U2 #StandWithUkraine #Artists pic.twitter.com/7QqoQ1jVtr

— Good morning, Ukraine (@good_ukraine) May 8, 2022


Боно похвали борбата на Украйна за "свобода" по време на изпълнение на метростанция в центъра на Киев днес, където фронтменът на U2 отправи и собствена молитва "за мир".

От перона на метростанция в Киев 61-годишната рок икона изпълни класическите песни на U2 Sunday Bloody Sunday, Desire и With or Without You.

"Хората в Украйна се борят не само за вашата свобода, но и за всички нас, които обичаме свободата", каза Боно по време на почивката.

Певецът спомена и за миналите конфликти в Ирландия и проблемите, които тя е имала с по-силен съсед.

"Молим се скоро да се насладите на част от този мир", каза Боно.

Изненадващата поява на певеца от Дъблин - дългогодишен хуманитарист, който често дава гласа си за различни каузи, включително борбата с бедността и СПИН - се състоя в момент, когато в украинската столица ехтяха сирени за въздушно нападение, а в източната част на страната бушуваха боеве.

"Това са хубави емоции, това е всичко", каза един от членовете на украинските териториални сили в публиката.

"Чувството е странно, все едно си дете, което отива в първи клас", каза 36-годишната университетска преподавателка Олеся Безсмертна преди представлението.

Изпълнителят беше в компанията на музикантите от украинската рок група "Antitila", които спряха дейност в началото на войната, за да се включат в армията.

Kyiv now. The legendary Bono from the U2 band with Taras Topolia ("Antytila") performs at the Khreschatyk metro station.#StandWithUkraine️ pic.twitter.com/suzkCVvgKt

— Stratcom Centre UA (@StratcomCentre) May 8, 2022


Боно покани украински войник да пеят заедно. Двамата изпълниха "Stand by... Ukraine"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Защо бе, Едж?! Защо се водиш по акъла на това популистко ***?! То не бе Live Aid, то не бе опрощаване на дълговете на страните от Третия свят, то не бе протести срещу Апартейда, то не бе Сараево, сега Украйна... Заради Боно, Ю Ту отдавна се сринаха в очите му, а преди 30 години бяха любимата ми група. Добре че са Лари и Адам (особено Лари) за да не ги намразя съвсем. Как ги търпят този, умът ми бе го побира.

16

Анонимен

преди 1 година

Дотам ли опряхме да пеем в метрото да излезе на сцената там още руснаците не са дошли от кой се крие

15

Не фен на Путин.

преди 1 година

Такива неща без Боно не минават. Сега едно концертче и в "метрото" под завода Азовстал да спретне, и го признавам за велик.

fallback