БГНЕС

Дрескодът на Met Gala 2022 беше „Позлатен блясък“, вдъхновявайки се от Бляскавата ера на Ню Йорк. Това е периодът между 70-те и 90-те години на XIX век, като звездите доста добре се справиха със задачата. Докато някои стриктно се придържаха към темата, други решиха леко да излязат от нея, но все още властваха на червения килим.

Водещата Блейк Лайвли отново привлече погледите към себе си, носейки впечатляваща архитектурно вдъхновена рокля на Versace Atelier, която се трансформираше в две различни визии. Тя я допълни с диадема на Lorraine Schwartz, обеци и оперни ръкавици.
 
След като пристигна с Райън Рейнолдс, който носеше кадифен смокинг и бяла папийонка, Лайвли направи бързо модно шоу по средата на стъпалата на музея, когато обърна шлейфа си, разкривайки син цвят, който се спускаше надолу зад нея. От червения килим актрисата сподели, че изборът на рокля трябва да представлява стареенето на медта с течение на времето.
 
„Помислих си, че вместо да търся модата, е по-добре да погледна архитектурата в Ню Йорк и класическите сгради“, допълни тя. Лайвли работи и в тясно сътрудничество с бижутерката Лорейн Шварц, за да ѝ помогне да разкаже история чрез стила си.
 
Драперията на роклята представлява Статуята на свободата, плюс короната, която има седем нива. Статуята на свободата има седем лъча, представляващи слънчевите лъчи, а след това и седемте морета и континента, които представляват приветствие, приобщаване и свобода. Лорейн поставя 25 камъка в дъното на роклята, като всички те са препратки към Ню Йорк.
 
Още за най-добре облечените звезди четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase