Александра и Киану. Снимка: БГНЕС

Холивудският актьор Киану Рийвс предизвика слухове за годеж с Александра Грант. Западните медии са уверени, че звездата от филмите "Матрицата" и "Скорост" скоро ще се раздели с прословутия си статут на ерген.

И всичко това, защото папараците заснеха Киану в магазин за бижута, където той оглеждаше пръстените. За покупка Рийвс отиде в бутика Irene Neuwirth на Melrose Place в района на Западен Холивуд. Според очевидец той е прекарал около 40 минути в магазина.

Подозренията на репортерите се подсилват от факта, че на 4 април е рожденият ден на Александра. Те са сигурни, че това няма да е прост подарък - 57-годишният актьор ще направи предложение в значим за избраничката ден. Актьорът се среща с художничката Александра Грант от 2018 г., но двамата потвърдиха връзката си едва през 2019 г., когато за първи път излязоха заедно.

Александра е на 48 години. Тя е родена в щата Охайо и се занимава с изкуство, откакто е завършила колежа Swarthmore през 1994 г. с бакалавърска степен по история и студийно изкуство. Тя е излагала в различни галерии, включително Музея на изкуствата на окръг Лос Анджелис, Galerie Gradiva в Париж и галерия Harris Lieberman в Ню Йорк. Киану и Александра също работиха по съвместни проекти: художничката илюстрира книгите с поезия на актьора.

Рийвс никога не се е женил. Преди много години в личния живот на актьора се случи трагедия: през декември 1999 г. очакваната дъщеря от филмовата актриса Дженифър Сайм бе мъртво родена. Две години по-късно самата Сайм загина при автомобилна катастрофа. Оттогава актьорът не е излизал с никого. Александра Грант е първата връзка на актьора, станала известна на обществеността след смъртта на Сайм./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase