Снимка: БГНЕС

Мелинда Гейтс за пръв проговори за развода си с милиардера и основателя на Microsoft Бил Гейтс и призна, че трудно е понесла промяната.

Двойката обяви раздялата си през май 2021 г. след 27 години брак и официално се разведе три месеца по-късно. 57-годишната Мелинда призна в интервю за CBS Mornings, че причината не е някакъв голям скандал, но в отношенията им е имало много разминавания и дразги, натрупани през годините.

„Аз вярвам в прошката. Стори ми се, че се справихме с някои проблеми. Нямаше една причина, раздялата не стана рязко, от един път. Но в един момент стигнах до осъзнаването, че трябва са кажа „Достатъчно”. Разбрах, че това е нездравословна връзка, не мога да се доверя на това, което имахме”, каза тя.

Въпреки че раздялата им беше приятелска, в мрежата започнаха да се носят слухове за истинските причини. Хората предположиха, че причината са постоянните измени на Бил Гейтс и честите обвинения от служителки на компанията му в сексуални залитания от негова страна. През пролетта на 2021 г. няколко жени наведнъж си признаха, че основателят на Microsoft им е предлагал връзка. Освен това Бил Гейтс бе приятел с финансиста Джефри Епщайн, който беше обвинен в изнасилване на непълнолетни.

„Не съм направила нищо лошо и живея с високо вдигната глава. Нека Бил отговори на слуховете за интимността. Колкото до приятелството с Епщайн, аз бях против и веднага му го казах ясно. Той беше ужасен човек, олицетворение на злото и след срещата с него дълго време сънувах кошмари”, разказва Мелинда.

Тя добави, че е била много разстроена от развода. Имаше дни, когато просто лежах и плаках. Често си мислех: „Как да се справя с това, как да продължа напред?“.

По-рано раздялата със съпругата си коментира Бил Гейтс в интервю за CNN. Той говори топло за бившата си съпруга. „Мелинда е прекрасен човек. И фактът, че нашето партньорство приключи, е причината за моята голяма лична тъга. Но ние общуваме и работим във фонда, за да продължи партньорството си. Винаги сме се радвали на нашата съвместна работа.

Бил и Мелинда Гейтс се срещнаха на брифинг за пресата в компанията на Гейтс през 1987 г. и се ожениха през 1994 г. В брака си те имат три деца - Дженифър Катарин, Рори Джон и Фийби Адел, припомня БГНЕС. Двойката се разведе без скандал и подписа споразумение за раздяла, според което си поделя имущество, юридически хонорари и родителски задължения. Мелинда Гейтс също реши да запази името на бившия си съпруг. След развода холдингът на Бил Гейтс прехвърли на бившата му съпруга акции на Canadian National Railway, AutoNation, ценни книжа на мексиканската Coca-Cola Femsa и Grupo Televisa и акции на John Deere за общо над 3 милиарда долара. Според Forbes, богатството на Бил Гейтс е на стойност 134,1 милиарда долара, а Мелинда Гейтс е на стойност 6,2 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase