Снимка: Bulgaria ON AIR

Певицата Белослава Йонова отбелязва 22 години на сцената с 5-и студиен албум, нова книга и поредица от концерти. Първият от тях ще бъде на 19 февруари в Sofia live club от 9:00 часа.

"Много е важно да бъдеш точно там, където си - с годините, с миналото, с пътя, който си извървял. Какво по-хубаво това да бъде отбелязано, отпразнувано", сподели певицата в студиото на "България сутрин".

Според нея пандемията ни е обездвижила във всяко едно отношение, а много хора се прикриват и я използват именно като оправдание, за да не си свършат работата.

"Ние работим по новия албум. Другия месец ще излезе още един сингъл. Книгата не е автобиографична, по-скоро е документален фотоалбум. Прекрасният архив, който имам за всички тези години, е много вдъхновяващ не само за мен, но и за всички млади музиканти", разказа Белослава.

Певицата добави пред Bulgaria ON AIR, че музиката се свързва със световната индустрия.

"Ние имаме прекрасна сцена. В България имаме свободата да правим музиката, която обичаме. Искам това да е стимул за следващите музиканти и хора, които имат нужда от вдъхновение. В България има трибуна и радости за душите на много хора", убедена е Белослава.

Певицата открива смисъл в това, което прави, защото вижда, че хората споделят и съпреживяват мислите ѝ.

"Когато започвах да пея, Петър Дундаков ми каза: "Пей музика, която ще се хареса на твоите приятели - така и ти ще си спокойна, а и ще стигне до повече хора", сподели гостът в студиото.

Пътят на музиката е между срещите, той не спира, безкраен е, завърши певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase