Снимка: БГНЕС

Хип-хоп изпълнителят Кание Уест ще трябва да бъде напълно ваксиниран, ако иска да изнася концерти в Австралия, заяви министър-председателят Скот Морисън, след като медиите съобщиха, че изпълнителят планира австралийско турне през март.

Предупреждението идва само две седмици след скандала с Новак Джокович и попарените му надежди за титла от Големия шлем. При тенисистът съдът потвърди решението на правителството да анулира визата му заради правилата на COVID-19 и неваксинирания му статус.

"Правилата са такива, че трябва да сте напълно ваксинирани", заяви Морисън на пресконференция. "Те се прилагат за всички, както хората видяха съвсем наскоро. Няма значение кой сте, това са правилата. Спазвайте ги и можете да дойдете".

Забележките на Морисън са след публикация във вестник "Сидни морнинг хералд", в която, позовавайки се на източници от индустрията, се казва, че Уест планира да изнесе концерти на стадион в Австралия през март. Представители на Уест, който издаде последния си албум "Donda" през юли, не бяха открити за коментар.

Ваксинационният статус на Уест не е официално известен.

Още по темата
В интервю в социалните медии през 2021 г. той заяви, че е получил една доза ваксина, но в интервю за бизнес списание Forbes през 2020 г. той нарече ваксинирането "белегът на звяра".

Австралия, една от страните, които са най-силно ваксинирани срещу COVID-19, се бори с експлозивна вълна от инфекции през последния месец, предизвикана от бързо разпространяващия се вариант Oмикрон, като са регистрирани около 2 млн. случая.

В събота починаха 97 души, след като в петък пандемията отбеляза рекордните 98 смъртни случая. Здравните служители в няколко щата обаче заявиха, че броят на приетите в болниците пациенти е намалял или показва признаци на спад./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase