Снимка: БГНЕС
fallback

Американският актьор Алек Болдуин доброволно предаде телефона си на властите като част от разследването на смъртта на оператора Галина Хътчинс. Тя почина от изстрел на снимачната площадка на Rust, съобщи NBC News, позовавайки се на адвоката на Болдуин Арън Дайър.

"Алек тази сутрин доброволно предостави телефона си на властите, за да могат да завършат разследването си. Алек не е виновен за нищо", каза Дайър.

Адвокатът на Болдуин подчерта, че основният въпрос, на който трябва да се отговори, е как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка, предава БГНЕС.

През октомври 2021 г. Болдуин, който участва в уестърна "Rust", стреля с пистолет по време на репетиция, а впоследствие се оказа, че е зареден не с халосни, а с бойни патрони. В резултат на това операторката Галина Хътчинс, родена в Украйна, загина, а режисьорът Джоел Соуза беше сериозно ранен. Актьорът заяви, че не е натиснал спусъка на пистолета, убит операторката. Изстрелът, според него, е станал спонтанно.

Властите в САЩ продължават да разследват инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Четете ли какво пишете? Коя е тази Галина?

19

Анонимен

преди 2 години

"Спонтанно пистолета гръмнал няколко пъти и то в хора.... Не е ли малко нагъл тоя Болдуин?" ---> не... други хора от екипа също са имали инцидент с пистолет който стрелял "спонтанно" няколко дни по-рано. Тогава обаче не е имало бойни патрони вътре. В дена на смъртта пък, 7 оператора напуснали заради лошите/опасните условия на работа. Така е то - къщи за милиони, лукс пред камерите на журналистите а снимачните площадки с мизерни условя.

18

Съдията Дред

преди 2 години

До Оберщурмбанфюрер .... тия с "подобен нолидж" са разбрали ФАКТИТЕ . Артист Алек държал В РЪКАТА СИ пистолет насочен срещу оператора за заснемане на кадър от филма , ПИСТОЛЕТЪТ ГРЪМВА ... оператора е убит от куршума ..... КОЙ ЛИ Е ВИНОВЕН ? а) Алек Болдуин б) комшията ти Танас с) Обершрумбанфедера от сайта на днес.бг ? ТИ как мислиш ? Нужен ли е някакъв "нолидж" за да стане ясно че "много добрия актьор" Алек е поредния с парички и влияние който търси начини да отърве наказанието ?

fallback