Снимка: БГНЕС

Какво се случва с тенисист номер едно в света Новак Джокович още не е напълно ясно - баща му Сърджан твърди, че той е арестуван, други източни пък опровергават тази информация.

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Междувременно, документи разкриха, че Джокера е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.

Пълен текст на разпита на летището:

Интервюиращ: Благодаря Ви. Какви са причините, поради които пътувате за Австралия днес?

Джокович: Аз съм професионален тенисист и основната причина за мен да дойда в Австралия е участието на Аустрелиън Оупън в Мелбърн, Виктория.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Сега въпрос относно ваксинацията Ви, ваксиниран ли сте?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: …за Ковид-19? Не сте ваксиниран?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Прекарвали ли сте някога Ковид?

Джокович: Да.

Интервюиращ: Кога се случи това?

Джокович: Имах коронавирус два пъти – през юни 2020 и наскоро дадох положителен ПСР тест на 16 декември, 2021.

Датата, която Джокович посочква за втория си положителен тест за COVID-19 обаче е интересна - множество изображения, публикувани от акаунтите в социалните мрежи на фондация "Новак Джокович", показват, че тенисистът, който не носи маска, участва в панелна дискусия пред публика в същия ден.

Джокович и участниците не носят маски на снимките.

След това на 17 декември страницата на Белградската тенис асоциация във Facebook публикува различни снимки на Джокович, позиращ с група млади хора на церемония по връчване на наградите по тенис.

Една снимка показва поне 26 предимно млади хора, позиращи с него. Местните сръбски медии разпространиха, че Джокович е участвал в церемонията по връчването на младежките награди.

В същия ден Джокович по-късно публикува своя снимка с плоча в официалния си акаунт в Instagram.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase