Снимка: БГНЕС
fallback

Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за един ден с 32,6 милиарда долара и достигна 304,2 милиарда долара. Скокът е заради значителен ръст на акциите на неговата компания Tesla. Данните са от класацията на милиардерите на Forbes.

Така състоянието на Мъск се върна на нивата си от ноември миналата година, когато за първи път в историята богатството му надхвърли 300 милиарда долара.

Мъск така или иначе беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Tesla. Сега обаче, богатството му увеличи разликата с това на най-близкият му конкурент за поста - главния изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно , със състояние от 200,6 милиарда долара.

Акциите на Tesla поскъпнаха в понеделник, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса тази година, с 13,53% до 1199,78 долара за акция, заради съобщения за рекордно увеличение на доставките на електрически превозни средства през 2021 г.

Компанията е доставила 936 172 електрически превозни средства на клиенти, което е увеличение от 87% спрямо 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 години

Забогатя е силно казано, просто журналята не разбират за какво става въпрос. Това са потенциални капиталови печалби, а не камара пари, постъпили в сметката на Мъск. Купуваш едни акции днес за 100 единици, утре струват 200. Реализираш тази печалба - разликата от 100 единици обаче, само ако ги продадеш. Защото вдругиден вместо 200 могат да струват 50 единици, т.е. ще си на загуба, ако продадеш.

35

Анонимен

преди 2 години

Ще си ги носи на Марс.

34

Баасси нУвината

преди 2 години

Утре цената на акциите ще падне и тогава пък ще четем че богатството на Мъск тревожно намаляло .... после пак ще има покачване ... и спад ... и пак покачване ... абе , новина да има .

fallback