Снимка: БГНЕС

Година на борбата между светлината и мрака. Такава беше 2021 за популярния журналист и TV водещ Ники Кънчев. Как ще празнува рождения си ден и какво пожела на зрителите на Bulgaria ON AIR?

Зимната ни разходка с Ники Кънчев започва с разговор за отминаващата година, доминирана от пандемията от коронавирус и политическа нестабилност.

"Това беше година на борбата на светлината срещу мрака - в края на годината си отиде Димо от P.I.F., Косьо Марков от "Тангра", Лорина Камбурова и още много приятели и колеги. Г-н Радев - основателят на Дарик Радио. От друга гледна точка в края на годината - едно ново начало. Намериха се нови хора, които имат желанието да движат нашата страна", коментира Ники Кънчев.

Според него делението на ваксъри и антиваксъри също е оставило своя отпечатък през последните няколко месеца.

"Не искам да ги съдя, да ги убеждавам, но ние сме общество, живеем заедно и за мен ваксината е предпоставка да оцелеем", допълни радиоводещият.

През 2021 Ники Кънчев се включи в редица благотворителни каузи. Близки до сърцето му остават малкият Ради от Перник, както и Гоги от Варна. И двете деца се нуждаят от средства за трансплантация на костен мозък в Киев.

"Когато те познават хората и те спират по улицата, е хубаво да използваш това, не го правя нарочно, просто ми идва отвътре. Гоги и Ради много си приличат, не могат да говорят, майките им не могат да чуят: "Как си,мамо, как мина денят ти", коментира Кънчев.

А утре, на 26 декември, той ще празнува и рождения си ден. С вяра и надежда, че доброто предстои.

"Ще съм с тези прекрасни мисли - че се пазим от Ковид-19, че съм ваксиниран, че България продължава да бъде прекрасно място за всички", сподели с надежда водещият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase