Снимка: БГНЕС
fallback

"Досиетата Панама" са мащабно разследване, обхващащо милиони документи, изтекли в медиите през 2016 г., от базираната в Панама адвокатска кантора Mossack Fonseca. Изтичането разкри, че много от богатите и влиятелните хора в света са открили офшорни сметки и фиктивни компании, за да избегнат данъци. Твърди се, че над 300 индийци са посочени по този случай, предаде БГНЕС.

Боливудската актриса Айшвария Рай Баччан, снаха на мегазвездата Амитабх Баччан, е била призована днес от агенцията за икономическо разузнаване Enforcement Directorate (ED) във връзка с изтичането на "Panama Papers", съобщи информационната агенция ANI, позовавайки се на свои източници.

Актрисата е била извикана за разпит във връзка с обвинения, че е укривала богатство в чужбина, след като името ѝ се появи в документите

По-рано ED е регистрирала дело за пране на пари срещу актрисата съгласно Закона за предотвратяване на прането на пари от 2002 г.

Съобщава се, че тя е била призована за разпит и по-рано, но два пъти е поискала отсрочка.

Няколко индийски политици, индустриалци и известни личности бяха посочени в изтеклите финансови документи, прегледани и публикувани от Международния консорциум на разследващите журналисти. Най-малко 12 000 от 11,5 милиона "панамски документи" се отнасят до индийски граждани. Освен Айшвария Рай Баччан в списъка е и нейният свекър, актьорът Амитабх Баччан. Отбелязва се, че той също е бил призован за разпит.

През 2017 г. Федералният криминален орган на Германия се сдоби с база данни от 2,8 терабайта от "Досиетата Панама" и създаде работна група, която да проучи информацията. В резултат на това във ФРГ са заведени над 150 дела.

Айшвария Рай Баччан е модел и актриса, носителка на титлата "Мис Свят" през 1994 г. В продължение на повече от четвърт век тя е включвана в различни класации на най-красивите жени в света. Съпругът ѝ е актьорът Абхишек Баччан, син на един от най-влиятелните индийски актьори Амитабх Баччан. Рай Баччан играе роли във филми като "Ритми на любовта" (Taal, 1999), "Девдас" (Devdas, 2002), "Джодхаа и Акбар" (Jodhaa Akbar, 2008), "Робот" (Enthiran, 2010) и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Радж Капур

преди 2 години

....Абораму уууу,......... Абораму уууу.............

8

Guru Nanak

преди 2 години

А нашите индийски управници кога ще бъдат дръпнати за яката

7

Анонимен

преди 2 години

Лошо момиче.

fallback