БГНЕС

Може ли да направите целия си процес по грижа за кожата и гримиране само за 10 минути? Звучи впечатляващо, нали? Е, Нина Добрев успя да постигне и немислимото, като в същото време обяснява обстойно за всеки един продукт, който използва.

Актрисата с български корени направи специално видео за Allure, в което не скри нито един от триковете си за безупречна визия. Въпреки че сама прави всичко пред камерата, Нина все пак благодари на хората, които са ѝ помогнали да се научи на най-важните тънкости в занаята. „Научих тези трикове по гримиране от най-талантливите гримьори, с които съм работила през годините, независимо дали става дума за снимане на филм или фотосесия“, казва Добрев.

Все пак Нина признава, че доста от нещата, които виждаме във видеото, се е научила да прави сама в дома си. И тъй като повечето от нас нямаме достъп до експерти по красота, актрисата реши да ни помогне като разкрива целия си процес по грижа за кожата и гримиране, както и някои трикове, които има в ръкава си.

Любов към серума

Първото нещо, което Нина прави и смята, че е най-важно, е да използва серум върху лицето си. Тя разчита на продукт с хиалуронова киселина, който връща хидратацията и плътността на кожата. „Поставям го като първа стъпка, защото искам да придам на лицето си чиста и овлажнена основа“, казва Добрев във видеото.

Потребителка, която използва същия серум, казва, че е забелязала разликата във визията си почти веднага, след като е използвала серума два пъти дневно в продължение на четири дни. „Текстурата на кожата ми се промени, а акнето ми намаля. Този серум е магически“, хвали го тя. Казва, че продуктът е полезен за хора със суха или предразположена към акне кожа, защото намалява възпалението, хидратира, без да омазнява.

След нанасянето на първия серум, Добрев преминава към масло за лице, формулирано с 22 от най-богатите хранителни растителни вещества в света. Продуктът подхранва кожата и възстановява влагата в нея.

Последният серум, който актрисата използва, е със съдържание на витамин С. Според нея, той е много важен сутрин, за да може съставката да попие в кожата и да обогати лицето ви.

Маска

След огромното количество серуми, Нина се насочва към маската за лице. Използва такава, която е предназначена за вечер преди лягане, но твърди, че я носи цял ден, всеки ден, особено по време на полети. Актрисата разкрива, че въздухът в самолета е доста сух, което може да разруши кожната бариера и да създаде възпаления. Затова маската е спасението на Добрев, като допълнителният ѝ плюс е, че има прекрасен аромат.

Още от триковете за красота на Нина Добрев четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase