БГНЕС

Съпругата на Марк Зукърбърг Присила Чан разкри, че той е започнал да учи двете им дъщери, които са на пет и на четири годинки, да пишат компютърни кодове.

Жената на технологичния милиардер и създател на Facebook, сподели още, че когато двамата са се срещнали за първи път в Харвард преди 18 години, тя е решила, че Марк е бунтар.
 
36-годишната Присила, която е главен изпълнителен директор на организацията Chan Zuckerberg Initiative, роди две дъщери на Зукърбърг – Максима (5) и Август (4).
 
Чан споделя, че Марк вече учи момиченцата да програмират, тъй като все пак това е неговата най-голяма сила.
 
Американската филантропка и бивша педиатърка се омъжи за Марк през 2012 година, а децата им се родиха съответно през 2016-а и 2017-а. Говорейки пред списание Sunday Times, тя разкри семейната рутина с децата им преди лягане. Присила каза: „Понякога четем на децата книги. Друг път Марк ги учи на програмиране. Той прави това с Август, откакто тя навърши три годинки.“
 
Освен това Присила разкрива, че двамата с Марк отглеждат децата си със смесица от еврейско и китайско-виетнамско влияние (той е потомък на полски и австрийски евреи, а тя е с виетнамско-китайски корени).
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 
Източник:  Tialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 месеца

Едно от най-голямото технологично зло към момента е фейсбук. В тази книга An Ugly Truth: Inside Facebooks Battle for Domination служители и съратници на Зукърбърг разказват за безотговорността , кражбата на лични данни, манипулиране на хората чрез фейсбук и много други гадости чрез които печелят пари на всяка цена.

29

Та така

преди 9 месеца

If you die in the metaverse, you die in real life.

28

До 36

преди 9 месеца

А за домашно да пишат невронни мрежи